dimecres, 30 de desembre del 2009

Cibernàrium

Durant la setmana d'activitats extraordinàries vem anar a visitar el Cibernàrium que és un espai que el trobem al Parc Ecològic Barcelona Nord. És el centre d'alfabetització i capacitació digital on es potencia la formació i la divulgació de les noves tecnologies de manera personal i professional. Aquest és un espai públic i obert amb una oferta 100% gratuïta d'activitats. El seu principal objectiu és posar a l'abast de tothom l'accés a les noves tecnologies.

Realitzen diferents programes com per exemple els següents:
- Inicia't tu amb internet (Bàsic)
- Creix amb internet (eines de gestió, disseny de webs...)
Els programes que es realitzen poden ser de dos tipus:
Per una banda poden ser de Càpsules de curta durada (d'1 a 4 hores). D'altra banda hi ha els tallers de durada més llarga. Actualment hi ha 82 activitats en marxa que cada trimestre canvien la idea principal és que es puguin donar suficients eines bàsiques i poder-ne fer divulgació.

En aquest espai també tenen un centre de recursos on podem trobar videos de curta durada i una sala de navegació on-line.

Durant el 2008 van haver-hi 600000 participacions i un 56% de les quals eren dones.

Un dels projectes que es duen actualment a terme al Cibernàrium és fer difusió per diferents espais públics com per exemple biblioteques de barri un punt d'alfabetització digital. Esperen que el 2010 hi hagi un punt a cada distructe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada