dimecres, 30 de desembre del 2009

Comunicació Audiovisual

Durant aquest trimestre hem treballat els tres tipus de comunicació: Oral, Escrit i Digital. Ara us explicaré la comunicació digital; aquella que ens permet comunicar-nos a partir de diferents suports com el video i l'audio.

Primer de tot vem veure una entrevista a Guillermo Orozco on ens comparava el terme de SER AUDIÈNCIA amb el de SER HOME/DONA.

Ens explicava que la imatge és el codi més universal ja que li donem significat a la imatge però hi ha llums, moviments de càmera,... que no ho veiem ni li donem importància però que afecten a l'hora d'interpretar el missatge.

També ens ha parlat de l'educació amb mitjans a l'escola i ha remarcat dos actors principals: l'escola i la família ja que és funamental que hi hagi interacció entre aquests dos actors ja que són els que incideixen en l'educació i en la manera com interactuen els nens els nens amb les tecnologia.

Actualment els medis de comunicació també estan actuant i això els hi marca una responsabilitat davant de l'educació dels infants. No s'està abordant la manera com utilitzar bé les noves tecnologies a l'aula. No se li dóna el valor expessiu i comunicatiu a tot allò que és una imatge.

Després d'aquesta conferència d'en Guillermo Orozco (fotografia) vem visionar dos anuncis.

El primer; l'anunci de Galeries - Material i roba que ens transmet resistència.

Ens mostra diferents ritmes de càmera:
- Lenta -> ens ensenya les malifetes
- Normal -> després que ja torna tot a la normalitat.

També ens mostra diferentes llums ja que comença amb un llum més difusa i acaba amb una de més potent. La primera ens mostra una escola de primèria més clàssica i finalment ens mostra més llibertat.

El so també és molt importat a l'anunci ja que primer només se sent sons, com el del rellotge. Després posen una música que ens transpira tranquil·litat.

El segon anunci que hem visionat ha estat el de l'anunci Spot del nou Seat Altea XL. Amb aquest hem pogut reforçar tots els aspectes esmentats anteriorment. La música és molt important ja que ens mostra els sentiment de la família cap al 'Brother'. La il·luminació en tot moment és propoera i ens mostra caliu a la família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada