diumenge, 8 de novembre del 2009

Com parlar bé en públic


A l’entrada anterior he fet referència al fet que l’orador que tenia davant meu s’expressava d’una manera que les seves formes d’expressar-se eren bastant pèssimes ja que estaven plenes de mancances expressives. Això ho puc enllaçar amb el llibre que hem llegit a l’assignatura que s’anomena com parlar bé en públic.
És un llibre que tracta totes les eines que ha de dominar i tenir present un bon orador a l’hora de fer un bon discurs.
Comença parlant del llenguatge ORAL remarcant la importància de la comunicació oral. Parla de la retòrica, del control dels nervis, remarca que a la societat actual no s’ensenya a parlar en públic i això és una manca molt important de l’educació actual. En aquest mateix apartat ens ensenya quines són les fases del discurs. L’autor dóna quatre pautes per aprendre com parlar bé en públic. I ens ensenya quatre tècniques del llenguatge oral.
La segona part que remarca és el llenguatge CORPORAL i ens parla sobre l’actitud que hem de tenir, la gesticulació, la mirada,... ens dóna indicacions de com controlar el nostre cos a l’hora de parlar i exposar.

A la següent part ens parla dels MITJANS AUDIOVISUALS I DE SUPORT. Ens diu que no hi hem d’abusar. Ens ensenya com hem de tractar la informació estadística i la informació NO estadística. Ens aquesta mateixa part ens parla de la manera com hem de preparar un discurs.
La següent part, la quarta aprofundeix més en el tema del discurs, la seva estructura, el seu desenvolupament, les pautes d’atenció, les anotacions d’un mateix per podem emprar el discurs i la reiteració.

Finalment, ens presenta un decàleg del llenguatge oral.

Personalment crec que és un bon llibre per llegir. Dóna eines de coses molt interessants que ens ajudaran a poder fer un bon discurs d’ara en endavant ja que ni a l’educació primària ni a la secundària ens ho han ensenyat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada