dimecres, 4 de novembre del 2009

El debat

El dilluns d'aquesta setmana a classe de Comunicació Oral, Escrita i digital, hem vist un debat oral i n'hem pogut aprendre les seves característiques principals.

Aquest video ens ha serrvit com una mica de guia per enfocar el debat que haurem de realitzar a classe. El tema que hem triat el nostre grup és: Vel o NO vel a les aules.

Crec que el vídeo m'ha servit per apropar-me una mica més en aquest món dels debats, un món que ara en aquests moments em fa respecte però no tant com abans de veure el video.

El video que vem veure era la final de la IV Lliga de debats universitaris. El tema era l'Accés a l'habitatge. Els equips que van arribar a la final van ser un de l'UB (Universitat de Barcelona) i l'altre de l'UPF (Universitat Pompeu Fabra). En els dos equips hi havia 2 oradors que eren qui defensaven els seus arguments, 2 investigadors i 1 suplent. L'estructura que van seguir per fer el debat va ser la següent. Cada equip va tenir dues tandes pe defensar la seva postura i després hi va haver dues tandes més de refutacions. Per acabar cada equip va tenir el seu temps per fer les conclusions.

Mentalment també va servir d'exercici per analitzar tots els aspectes que ens parla el llibre Com parlar bé en públic. La valoració d'haver vist aquest video és bona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada