diumenge, 8 de novembre del 2009

GRAN ORELLA - Qui ets tu?

La descripció que vaig a fer a continuació l’he separat en dues parts. Una primera més objectiva on explicaré els elements compositius de la imatge i una segona part que serà totalment subjectiva on explicaré què em suggereix personalment la imatge i perquè l’he composta i no d’una altra manera.

La composició de la imatge és quadrada. A la imatge n’hi podem diferenciar clarament dues parts que no son simètriques però estan equilibrades. La part de l’esquerra, hi trobem un fotomuntatge de cinc imatges en blanc i negre que composen la cara del nostre company Rode. En aquestes imatges esmentades anteriorment hi podem veure que hi ressalta amb color els dos ulls. La composició de les imatges segueix la línia de la cara fent que d’una manera més abstracta hi veiem el seu rostre. Les cinc imatges en blanc estan emmarcades amb un marc blanc que fa que les imatges estiguin ressaltades. En aquesta mateixa part esquerra de la imatge hi podem trobar a la part superior que la composició hi ha quedat una mena de forat. Aquest l’hem aprofitat per col·locar-hi petites imatges que estan en un segon terme. Mig camuflats entre aquestes imatges hi trobem tres punts negres seguits com si volguessin representar els tres punts suspensius que podem trobar en un text escrit. Contraposant aquesta part esquerra, a la dreta hi trobem una imatge col·locada sobre un fons blanc que representa una orella. Està representada amb una línia simple i poc gruixuda que marca els traços més senzills per poder-la definir.

El que he volgut representar amb aquest muntatge fotogràfic és la manera de ser del nostre company Roderic, conegut per tots nosaltres amb el diminutiu Rode. Com diu el títol triat: ‘Gran orella’, he volgut representar el seu art d’escoltar; dic art perquè no tothom ho sap fer. L’he representat d’una manera diferent desproporcionant-la i fent-la més gran. També podem veure ressaltats els ulls i la boca amb un toc de color. Ho he fet així perquè de la seva mirada convincent i divertida sempre va acompanyada d’un gran somriure o d’una ganyota divertida. El fet que del seu cap hi surtin tot d’imatges més petites el que he volgut representar ha estat tot el nostre bagatge, tota la nostra amistat des de fa molts anys. Els tres punts integrats com a una imatge més en entre aquestes més petites representa tot el que ens queda per viure.

Per acabar, he de dir que és una gran persona que t’escolta quan necessites ajuda o quan vols compartir les alegries i emocions. És un gran amic.


Aqueta és la fotografia que representa a en Roderic; de cognoms Pico i Maya. El caracteritza la seva alegre expresió i la seva alegria. és un noi inquiet que sempre vol complir les seves aspectatives i ho fa. Una d'aquestes aspectatives és poder escoltar als seus amic amb les seves orelles fines i poc molsudes que al pavelló de la dreta ens hi duu una fina anella de color de plata.


A part de la seva petita orella, molt ben utilitzada, per cert; al seu rostre hi trobem sempre un somriure divertit que desperta il·lusió per tot allò que realitza. Més amunt hi encapçalen dos ulls que ben oberts fan que sembli de vegades un mussol que ho observa tot amb moltíssima passió.

Aquest és en Rode; un gran amic que pensa en tu, segur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada