dimecres, 30 de desembre del 2009
Google Docs
La ventatge d'aquesta aplicació és que pots treballar en xarxa amb els teus companys sobre el mateix document. L'únic que s'ha de fer és compartir el document de manera que tots el podran editar i retocar.
Aquesta ha estat l'aplicació més utilitzada per excelència durant aquest primer quatrimenstre ja que ens ha resultat molt útil per dur a terme tots els treballs en grup.
A continuació adjunto un power point creat amb aquesta aplicació que vem realitzar a principi de quatrimestre amb els meus companys: Rode Pico, Albert Valbuena i Marta Rodríguez Antón.
Comunicació Audiovisual
Primer de tot vem veure una entrevista a Guillermo Orozco on ens comparava el terme de SER AUDIÈNCIA amb el de SER HOME/DONA.
Ens explicava que la imatge és el codi més universal ja que li donem significat a la imatge però hi ha llums, moviments de càmera,... que no ho veiem ni li donem importància però que afecten a l'hora d'interpretar el missatge.
També ens ha parlat de l'educació amb mitjans a l'escola i ha remarcat dos actors principals: l'escola i la família ja que és funamental que hi hagi interacció entre aquests dos actors ja que són els que incideixen en l'educació i en la manera com interactuen els nens els nens amb les tecnologia.
Actualment els medis de comunicació també estan actuant i això els hi marca una responsabilitat davant de l'educació dels infants. No s'està abordant la manera com utilitzar bé les noves tecnologies a l'aula. No se li dóna el valor expessiu i comunicatiu a tot allò que és una imatge.
Després d'aquesta conferència d'en Guillermo Orozco (fotografia) vem visionar dos anuncis.
El primer; l'anunci de Galeries - Material i roba que ens transmet resistència.
Ens mostra diferents ritmes de càmera:
- Lenta -> ens ensenya les malifetes
- Normal -> després que ja torna tot a la normalitat.
També ens mostra diferentes llums ja que comença amb un llum més difusa i acaba amb una de més potent. La primera ens mostra una escola de primèria més clàssica i finalment ens mostra més llibertat.
El so també és molt importat a l'anunci ja que primer només se sent sons, com el del rellotge. Després posen una música que ens transpira tranquil·litat.
El segon anunci que hem visionat ha estat el de l'anunci Spot del nou Seat Altea XL. Amb aquest hem pogut reforçar tots els aspectes esmentats anteriorment. La música és molt important ja que ens mostra els sentiment de la família cap al 'Brother'. La il·luminació en tot moment és propoera i ens mostra caliu a la família.
Cibernàrium
Realitzen diferents programes com per exemple els següents:
- Inicia't tu amb internet (Bàsic)
- Creix amb internet (eines de gestió, disseny de webs...)
Els programes que es realitzen poden ser de dos tipus:
Per una banda poden ser de Càpsules de curta durada (d'1 a 4 hores). D'altra banda hi ha els tallers de durada més llarga. Actualment hi ha 82 activitats en marxa que cada trimestre canvien la idea principal és que es puguin donar suficients eines bàsiques i poder-ne fer divulgació.
En aquest espai també tenen un centre de recursos on podem trobar videos de curta durada i una sala de navegació on-line.
Durant el 2008 van haver-hi 600000 participacions i un 56% de les quals eren dones.
Un dels projectes que es duen actualment a terme al Cibernàrium és fer difusió per diferents espais públics com per exemple biblioteques de barri un punt d'alfabetització digital. Esperen que el 2010 hi hagi un punt a cada distructe.
Sis aplicaions; quina més útil?
Aquesta entrada fa referència a les sis aplicacions treballades i presentades a classe. Cadascuna de les sis és una eina molt útil que de ben segur que la podrem utilitzar al dia a dia.
-GoogleEarth: aquesta és l'aplicació que vaig triar per treballar i exposar-la conjuntament amb els meus companys que eren la Cristina Cazador, el Roderic Pico i l'Albert Valbuena.
Aquesta aplicació ens permet volar a qualsevol lloc de la Terra per veure imatges per satèl·lit, mapes, relleus, edificis en 3D, des de les galàxies a l'espai fins als canyons submarins de l'oceà.A continuació adjunto el power point que vem crear perquè pogueu descobrir-ne la seva grandesa.
-Igoogle: és una pàgina de Google que te la pots personalitzar. Afegint notícies, fotos, el temps i altres webs que fan referència a la pàgina de Google.
A continuació en podeu veure un video-tutorial.
-Traductor google: Ens permet traduïr textos i pàgines amb més de 40 idiomes.
-Dotsub: Aquesta aplicació ens permet traduïr i subtitular videos. El video que us mostro ara és un exemple de com quedaria el treball. http://www.youtube.com/watch?v=gfc9Fcduo74
-Visible body: Aquest programa ens permet descobrir el cos humà en tres dimencions
A continuació podeu visualzar un video-tutorial.
-Comsoc: Aquest és un laboratori de l'edu365.cat que ens ajuda i ens orienta a l'hora de fer el treball de recerca, un treball costós però a la vegada divertit que s'ha de realitzar durant el Batxillerat; normalment a segon de batxillerat. A continuació tenim la web: http://www.edu365.cat/aulanet/comsoc/
Laboratoris
CRAYON PHYSICS DELUXE és un laboratori on es poden representar les moviments de les lleis de la física. L'infant amb aquest joc ha d'anar fent proves i aprèn a la vegada que descobreix mentre interacciona amb l'aplicació del joc.
ARTRAGE 2.5 aquest és un programa de dibuix on a partir d'una paleta molt àmplia podem realitzar i utilitzar tot tipus de gruixots. Els nens podran ser creatius amb l'ordinador. Podran desenvolupar les seves arts plàstiques (tot hi que personalment crec que aquesta art s'ha de desenvolupar de manera fisíca palpant i estant en contacte amb els materials).
WINLOGO aquesta és una aplicació molt simple que consisteix en fer moure una tortuga que hi ha al mig de la pantalla donat-li diferents ordres; marcant-li l'angle i els centímetres que ha d'avançar. Ens pot servir per treballar àmpliament la geometria i diferents estratègies de resolució d'un problema.
Zona Click
Les seves principals aplicacions són:
-Biblioteca d'activitats
-JClic
-Clic 3.0
-Comunitat Clic
-Documents
-Suport
-Eines
-Cerca
-Canvi d'idioma
Amb el clic tenim un ampli ventall de possibilitats; una d'elles és crear i dissenyar les pròpies activitats amb imatge i so. També hem de tenir en compte que ens basem amb els encerts, intents i temps. JClic ens permet desenvolupar les activitats de qualsevol matèria al nostre ordinador.
També hem treballat el JClic Author amb el qual hem pogut realitzar les nostres activitats de matemàtiques pensades per a nens.
Crec que és una molt bona eina per a poder dur a terme com a professors per als nostres alumnes.
dimarts, 29 de desembre del 2009
Presentació Territori - Treball Final de mòdul
Com a treball final d'aquest mòdul haviem de realitzar una presentació oral emtorn el tema del Territori; ja escollit pel professors d'aquest mòdul.
L'Estel i jo, quan ens vem plantejar el tema d'aquest últim treball vem pensar que ens havíem de centrar en alguna cosa una mica diferent, més dinàmica. Després de donar-hi mil i una voltes al tema vem pensar que podria ser original tractar tot el territori que trepitgem per arribar al nostre destí; FER DE MESTRES. Vem partir de dos orígens; ella de Castellar de Vallès i jo de Sants. Durant la presentació vem parlar dels nostres orígens. Que era per a nosaltres i per als nostres amics/coneguts Castellar i Sants. Vem parlar també del trajecte que ralitzàvem per arribar al nostre destí immediat; Blanquerna-URL Carrer Císter. D'aquest punt, llavors vem partir cap al nostre destí final ja esmentat abans. FER DE MESTRES.
A continuació adjunto els videos que vem realitzar dels nostres amics.
diumenge, 22 de novembre del 2009
Recitació 23'nov.09
QUI FURTA L’OR A L’AIGUA?
Lluna, lluna menuda que et mires al riu,
no sents com ploren els àlbers
quan l’aigua plena d’escuma reprèn el camí?
Lluna, lluna menuda que estimes la nit,
digues als còdols que espiïn la tarda
per si veiessin, on és el verí.
L’enyor dels vells colors,
l’antiga olor dels vespres,
el dring joiós del riu.
Qui furta l’or a l’aigua?
Lluna, lluna menuda que creixes per mi,
cerca als meandres la vida que ens manca,
fes que retornin els cants dels ocells.
Lluna, lluna menuda que et mires al riu,
vés i proclama que l’aigua malalta,
li costa molt d’arribar fins al mar.
L’enyor dels vells colors,
l’antiga olor dels vespres,
el dring joiós del riu.
Qui furta l’or a l’aigua?
MONTSERRAT LLORENS
Diferències entre l'oral i l'escrit
DESCRIURE A ESCRIURE
La primera vessant al quan podem comentar és les CARACTERÍSTIQUES CONTEXTUALS es refereixen al CONTEXT.
CANAL ORAL
El canal és auditiu (oïda)
El receptor percep successivament els diversos signes del text
Espontaneïtat (NO correcció)
Comunicació: immediata (temps i espai), efímera
Codis NO verbals (moviment del cos, fisonomia..)
Interacció (emissor – receptor)
El context extralingüístic és molt important
CANAL ESCRIT
El receptor els percep simultàniament
Elaboració del text (correcció)
Comunicació: diferida, duradora
No hi ha interacció
El context extralingüístic és poc important.
La segona vessant des d'on el podem comentar són les CARACTERÍSTIQUES TEXTUALS es refereixen al MISSATGE
Comparen les estructures sintàctiques que s’usen a cada codi.
| Canal oral | Canal escrit | |||
ADEQUACIÓ | - Marcar procedència dialectal - Poc formal | - Ús de l’estàndard - Bastant formal | |||
COHERÈNCIA | - Selecció menys rigorosa de l’informació - Redundància - Estructura oberta - Estructures poc estereotipades | - Selecció molt precisa de la informació - Menys redundant - Estructura tancada - Estructures estereotipades: | |||
COHESIÓ | - Menys gramatical: pauses, entonacions.. - Elements paral·lingüístics - Codis no-verbals - Referències exofòriques | - Més gramatical: signes de puntuació, sinònims.. - Pocs elements paralingüístics - Pocs codis no-verbals - Referències endofòriques | |||
FONOLOGIA | - Espontaneïtat | | |||
SINTAXI | - Estructures sintàctiques simples - Frases inacabades - Odre d’elements de l’oració variable - El·lipsis freqüents | -Estructures sintàctiques més complexes - Ordre estable de la frase (sub/verb/comp) - El·lipsis poc freqüents | |||
LÈXIC | - Lèxic no marcat formalment - Ús d’hiperònims - Mots paràsit - Mots crossa - Ús freqüent de refranys, frases fetes.. | - Lexic marcat formalment - Tendència a usar mots equivalents i precisos |
Una vegada hem observat les diferències entre els dos canals, l'oral i l'escrit hem de ser capaços de diferenciar-les en qualsevol exemple.
Habilitats lingüístiques
Són les quatre habilitats que un usuari de la llengua ha de dominar per a comunicar-se en totes les situcions possibles.
* Llegir és comprendre, NO és només desxifrar
- Qui llegeix ha de construïr el significat del text.
- Llegir és aconseguir un objectiu; llegim per algun motiu.
- És un procés d'interacció entre el lector i el text.
- Llegir és implicar-se en un procés de predicció i comprenció continua.
Quan llegim formulem una hipòtesi sobre el significat del text. Mentre anem llegint verifiquem si és certa, si anem pel bon camí,...
ESCRIURE és el procés mitjançant el qual es produeix un text significatiu.
PARLAR és expressar el nostre pensament mitjançant el llenguatge articulat de forma coherent, clara, concisa, amb correcció i adequació a la situació comunicativa.
ESCOLTAR és comprendre un missatge a partir d'engegar tot un procés cognitiu de construcció del significat i d'interacció d'un missatge pronunciat oralment.
Saber escoltar demana:
1. Paper actiu i participatiu.
2. Respecte per l'emissor i les seves idees.
3. Ser objectiu per intentar entendre què ens diu l'altre.
4. Un bon oient sap descobrir els objectius i els bons propòsits de l'orador i sap descobrir les idees principals del missatge.
5. Sap reaccionar el missatge i parlar quan acaba l'orador.
El llenguatge i les llengües
El lenguaje i las lenguas del llibre Lingüística escrit per Jesús Tuson (fotografia).
EL LLENGUATGE I LES LLENGÜES
A) Alguna cosa més que un medi de comunicació:
Els senyals estan destinats a la transmissió d'informació. Aquests adquireixen sentit quan els utilitzem; serveixen d'enllaç entre l'emissor i el receptor.
El llenguatge humà està constituït per senyals i combinacions de senyals organitzades.
B) Elements per a una definició de llenguatge
El llenguatge és un medi d'expressió i comunicació propi dels humans, és una facultat innata.
Els humans a través del llenguatge podem expressar verbalmment un número il·limitat de sensacions, idees, situacions,...
- Amb el llenguatge reduïm i ordenem les percepcions de l'entorn.
- El llenguatge és un element bàsic per la constitució del pensament i permet el discurs abstracte a diferents nivells.
- El llenguatge és indispensable com a suport de la memòria, ja sigui individual o col·lectiva.
- El llenguatge resulta ser alguna cosa més que un instrument per a la comunicació. Ens permet l'autoexpressió; diàleg entre nosaltres mateixos i reflexió sobre la pròpia experiència.
- El llenguatge és ek medi de comunicació i d'expressió més extens que poseïm els éssers humans.
C) El mitjà més extens
El llenguatge és un medi/instrument de comunicació i és el més extens de tots els que posseïm. És el factor bàsic que ens constitueix com a éssers humans perquè fa possible el disurs abstracte; amb el llenguatge ordenem tant les experiències que ens envolten com les que s'originen en nosaltres mateixos.
El llenguatge ens permet l'expressió lliure i interior; és la causa del diàleg que mantenim amb nosaltres mateixos.
dimarts, 10 de novembre del 2009
Un bon orador
Sincer
Ha se transmetre bones vibracions
Correcte
Expressiu
Atrevit
Carismàtic
Graciós
Ha de tenir el do de la parla
Bromista
Vocalitzador
Clar
Sap captar l'atenció
Sap fer argumentacions clares i senzilles
Entenedor
Intel·ligent
Gestual
Ha de tenir una bona entonació
Ha de fer les pauses de manera adequada
To de veu alt i particular
Pep Guardiola
Pepe Rubianes
Andreu Buenafuente
Joaquim Mª Puyal
Artur Mas
Josep Cuní
Jordi Pujol
Risto Mejide
Iñaki Gabilondo
Eduard Punset
diumenge, 8 de novembre del 2009
Com parlar bé en públic
És un llibre que tracta totes les eines que ha de dominar i tenir present un bon orador a l’hora de fer un bon discurs.
Comença parlant del llenguatge ORAL remarcant la importància de la comunicació oral. Parla de la retòrica, del control dels nervis, remarca que a la societat actual no s’ensenya a parlar en públic i això és una manca molt important de l’educació actual. En aquest mateix apartat ens ensenya quines són les fases del discurs. L’autor dóna quatre pautes per aprendre com parlar bé en públic. I ens ensenya quatre tècniques del llenguatge oral.
A la següent part ens parla dels MITJANS AUDIOVISUALS I DE SUPORT. Ens diu que no hi hem d’abusar. Ens ensenya com hem de tractar la informació estadística i la informació NO estadística. Ens aquesta mateixa part ens parla de la manera com hem de preparar un discurs.
Finalment, ens presenta un decàleg del llenguatge oral.
Personalment crec que és un bon llibre per llegir. Dóna eines de coses molt interessants que ens ajudaran a poder fer un bon discurs d’ara en endavant ja que ni a l’educació primària ni a la secundària ens ho han ensenyat.
L'art de saber escoltar - Fer silenci
Recuperació d'apunts.
L'altre dia, deu fer cosa d'una setmana, em vaig trobar en una situació on estar en silenci era totalment necessari per resprecte a la persona que tenia davant. Estava fent un discurs molt informal i en petit grup sobre l'economia. A part que no hi entenc, a mi m'interessava molt poc i no em seduien gens les seves formes d'expressar-se ja que eren bastant pèssimes. Aquella situació em va fer pensar amb el text que vem llegir fa dies a classe de petit grup d'en Francesc Torralba, Fer silenci; capítol 5 del llibre L'art de saber escoltar.
______________________________________
TORRALBA, F (2006 ). L’art de saber escoltar. Barcelona : Pagès Ed.
Capítol 5
Fer silenci
L’acció d’escoltar requereix silenci. Hi ha dos tipus de silenci: el físic i l’interior.
Fer silenci no significa no parlar. Fer silenci demana l’expulsió de tots els pensaments i idees de la nostra ment i deixar-la en blanc.
Quan fem una immersió en nosaltres mateixos, deixem d’escoltar i passem únicament a sentir.
Quan som capaços de poder tornar a posar la ment en blanc, tornem a escoltar però no sabem de que parla l’altra.
Per escoltar, la ment ha de concentrar-se en les paraules de l’altra i evitar la dispersió.
El silenci exterior però, és essencial per aconseguir el silenci interior.
GRAN ORELLA - Qui ets tu?
Aqueta és la fotografia que representa a en Roderic; de cognoms Pico i Maya. El caracteritza la seva alegre expresió i la seva alegria. és un noi inquiet que sempre vol complir les seves aspectatives i ho fa. Una d'aquestes aspectatives és poder escoltar als seus amic amb les seves orelles fines i poc molsudes que al pavelló de la dreta ens hi duu una fina anella de color de plata.
A part de la seva petita orella, molt ben utilitzada, per cert; al seu rostre hi trobem sempre un somriure divertit que desperta il·lusió per tot allò que realitza. Més amunt hi encapçalen dos ulls que ben oberts fan que sembli de vegades un mussol que ho observa tot amb moltíssima passió.
Aquest és en Rode; un gran amic que pensa en tu, segur.
dissabte, 7 de novembre del 2009
LA DESCRIPCIÓ
ÉS:
un model d’organització que pretén representar lingüística ment tots els aspectes de la realitat.
Les seqüències descriptives proporcionen informació i característiques dels objectes. La descriptiva pot ser combinada amb altres seqüències.
Dues classes de descripció:
Descripció objectiva: autor = actitud imparcial
Descripció Subjectiva: autor = reflectís el que li suggereix personalment l’objecte que descriu.
ESTRUCTURA:
1. ESTABLIMENT DEL TEMA = Objecte com un tot.
2. CARACTERITZACIÓ = es distingeixen les qualitats, les propietats i les parts de l’objecte de la descripció.
3. RELACIÓ AMB EL MÓN EXTERIOR = espai, temps i les associacions que es poden activar amb altres móns i objectes anàlegs.
PROCEDIMENT:
A: IDEAR (EXPLORAR LA SITUACIÓ) = Cal seleccionar les paraules precises que ens permetin imaginar l’objecte de la descripció.
La descripció s’aplica a estats i a processos i es realitza segons una perspectiva o un punt de vista determinat. Es presenta des de l’angle més objectiu fins al més subjectiu. La descripció està condicionada pel context en què apareix la comunicació.
B. ORDENAR (ESQUEMA ESTRUCTURAL) = ordenar les informacions que hem obtingut. L’estructura pot variar, ja que podem establir graus de complexitat.
C. TEXTUALITZAR (REDACCIÓ DEL TEXT) = tindrem en compte les característiques següents:
En les descripcions subjectives i expressives hi sol haver moltes comparacions i metàfores.
Els elements lingüísticodiscursius més característics de la seqüència descriptiva són els que es troben en el lèxic nominal
L¡èxit del text depèn de la selecció de les paraules adeqüades.
TÈCNIQUES DESCRIPTIVES:
- Sintagmes nominals àmpliament adjectivats.
- Verbs en present o imperfecte de l’indicatiu.
- Paraules que descriuen impressions sensorials.
- Terminologia adequada.
- Definicions.
- Enumeracions
- Recursos expressius:
· Comparacions
· Metonímies
· Personificacions
· Al·literacions
Aquesta informació que acabeu de llegir són els conceptes els quals m'he basat per emprar la descripció de la fotografia del nostre company Roderic Pico en el projecte "Qui ets tu?". El penjaré en breus.
dijous, 5 de novembre del 2009
Llevar-se d'hora. Convé?
La Marta i jo hem creat un power point de cinc diapositives on hem enfrontat els pròs i els contres de llevar-se d'hora.
L'eina del Power Point ens ha estat la més útil per a poser presentar aquest tema. L'hem utilitzat en moltes altres ocasions.
dimecres, 4 de novembre del 2009
El debat
Aquest video ens ha serrvit com una mica de guia per enfocar el debat que haurem de realitzar a classe. El tema que hem triat el nostre grup és: Vel o NO vel a les aules.
Crec que el vídeo m'ha servit per apropar-me una mica més en aquest món dels debats, un món que ara en aquests moments em fa respecte però no tant com abans de veure el video.
El video que vem veure era la final de la IV Lliga de debats universitaris. El tema era l'Accés a l'habitatge. Els equips que van arribar a la final van ser un de l'UB (Universitat de Barcelona) i l'altre de l'UPF (Universitat Pompeu Fabra). En els dos equips hi havia 2 oradors que eren qui defensaven els seus arguments, 2 investigadors i 1 suplent. L'estructura que van seguir per fer el debat va ser la següent. Cada equip va tenir dues tandes pe defensar la seva postura i després hi va haver dues tandes més de refutacions. Per acabar cada equip va tenir el seu temps per fer les conclusions.
Mentalment també va servir d'exercici per analitzar tots els aspectes que ens parla el llibre Com parlar bé en públic. La valoració d'haver vist aquest video és bona.
Proposta de treballar tres programes a l'hora. Audacity, GIMP i Movie Maker
Amb l'Audacity vem haver de gravar amb la nostra veu llegint un text i vem col·locar una música de fons.
Amb el GIMP vem treballar les imatges perquè quedéssin més o menys del mateix tamany.
Finalment, amb el Movie Maker, vem unir les dues parts: so i imatge en un sol vídeo.
El text que he escollit el vaig trobar per internet i és diu UN I TOTS. No té autor conegut però us deixo adjuntat el text aquí:
Comprenc el meu lloc a l'Univers:
formo part d'una gran Vida
que acondueix els mons.
No crec pas que ningú sigui
una unitat separada de lluna
a lluna...
Tot està contingut en tot.
Espelmes i planetes.
Pràctica amb el CmapTools sobre el programari lliure
El programari lliure (en anglès free software) és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.
Aquest treball ha estat realitzat amb l'ajuda de la Clara Antonio, que ha aportat infrmació sobre el contingut del quadre. La informació l'hem compartit per mitjà del Google Documents, on també hem enganxat la conversa que hem tingut per la creació del mapa conceptual.
Entrada informativa de la paraula MOTIVACIÓ
Com ho hem penjat? Hem creat un compte a l'eduwiki i hem publicat una nova entrada amb la paraula Motivació.
dijous, 29 d’octubre del 2009
Mapa
Un o una wiki (del hawaià wikiwiki, ràpid) és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'una wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Una de les wikis més conegudes és la Wikipedia.[1]
La Viquipèdia (Wikipedia en anglès, manlleu del hawaià wikiwiki -pronunciat amb variació lliure /vikiviki/ o /wikiwiki/- que vol dir ràpid, i enciclopèdia) és una enciclopèdia lliure[5] mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. Els més d'11 milions d'articles (dels quals 2,6 milions en anglès; 206.682 en català) han estat escrits col·laborativament per usuaris d'arreu del món, i la majoria dels seus articles poden ser editats per qualsevol persona que pugui accedir a la web.[6] Va ser creada el gener del 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger,[7] i actualment és l'obra de referència més gran i popular[8][9][10] a Internet.[1]
dimarts, 13 d’octubre del 2009
100 anys de la seva execució.
Ferrer i Guàrdia
(Alella, Maresme, 10 de gener del 1859 – Barcelona 13 d’octubre de 1909) Fou un important pedagog català. Al 1901 va crear l’Escola Moderna, un projecte pràctic de pedagogia llibertària. També va escriure l'obra que duu per títol L'Escola Moderna, on exposa els seus principis pedagògics.
L'Escola Moderna va ser un moviment de pedagogia llibertària que va tenir lloc durant la primera meitat del segle XX, i que va adoptar la filosofia d'ensenyament de Francesc Ferrer i Guàrdia. Per a donar impuls a aquest moviment reformador, va ser creada en 1906 la Lliga Internacional per a la Instrucció Racional de la Infància, els principis estatutaris de la qual establien que:
-L'educació de la infància ha de fonamentar-se sobre una base científica i racional; en conseqüència, cal separar d'ella tota noció mística o sobrenatural.
-La instrucció és part d'aquesta educació. La instrucció ha de comprendre també, al costat de la formació de la intel·ligència, el desenvolupament del caràcter, la cultura de la voluntat, la preparació d'un ésser moral i físic ben equilibrat, les facultats del qual estiguin associades i elevades a la seva màxima potència.
-L'educació moral, molt menys teòrica que pràctica, ha de resultar principalment de l'exemple i en donar-se suport sobre la gran llei natural de la solidaritat.
-És necessari, sobretot en l'ensenyament de la primera infància, que els programes i els mètodes estiguin adaptats el màxim possible a la psicologia del nen, cosa que gairebé no succeeix enlloc, ni en l'ensenyament públic ni en el privat.
Així doncs els principis de Ferrer i Guàrdia defensava era la formació d'homes i dones aptes per a evolucionar sense parar, capaços de renovar els mitjans socials i renovar-se personalment. Apuntava a la alliberació de l'individu per sobre de sí mateix i de la societat. Una educació integral que inclou només el pensament, la sexualitat i els sentiments, així com el desenvolupament de la personalitat infantil.
dimecres, 7 d’octubre del 2009
Documents de google
Com penjar un document de google.
dimecres, 30 de setembre del 2009
Resum de la classe i tots els contigunts que he après.
Avui a classe de Gestió de la informació i TIC hem aprofundit més amb el tema del Bloc i hem après varies coses importants; com per exemple: com penjar una foto o un vídeo. També hem après a etiquetar les actualitzacions que anem fent.
1.Com penjar una foto:
Primer de tot, abans de començar hem d’entrar al nostre bloc amb nom d’usuari i contrasenya. A dalt a la dreta hi trobem tres pestanyes: <Nova entrada | Personalitza-la | Surt>. La que ens interessa és la primera, Nova entrada. Si la cliquem anem a parar a una pantalla on hi tenim una capçalera amb tres títols. El primer hi posa: Enviament de missatges i aquest és el que ens interessa. A sota hem de tenir seleccionada l’opció de Nova entrada. Des d’aquí també podríem editar entrades anteriors i moderar els missatges. Ara ens hem de centrar en el lloc on hi hem d’escriure el missatge. Aquest és el lloc adequat on hi hem de redactar el text. Si ens hi fixem bé, per poder realitzar aquesta acció hem de tenir seleccionada l’opció de Redacta que la podem trobar a la part superior dreta d’aquest mateix quadre. De veïna hi ha una altra pestanya anomenada Modifica l’Html. Aquest és l’espai on hem de penjar la foto. Hem de clicar el requadre, on hi surt una foto, que encapçala el quadre on hi hem d’escriure. Un cop oberta aquesta opció hem d’escollir si volem inserir una imatge des del nostre ordinador o des d’una web consultada anteriorment. En el cas que triéssim la primera opció ens hem de centrar en la part superior esquerra i si hem triat la segona ens hem de centrar en la part superior dreta.
Afegir una imatge des de l’ordinador
Hem de clicar sobre l’opció Navega i a partir d’aquí accedirem a les nostres imatges i buscarem la que ens interessa. Acceptarem i ja ho tindrem enllestit.
Afeigir una imatge des del web
En el requadre en blanc hi afegirem l’espai web on hi tenim la imatge.
Un cop haguem fet un dels dos processos haurem d’escollir quin tipus de presentació volem veure la imatge i al seu costat podrem triar la mida que voldrem veure la imatge. Una vegada triat hem triat totes aquestes opcions clicarem a Transfereix la imatge i ho podrem tenir enllestit per penjar la imatge amb el redactat adequat escrit a priori.
Una vegada finalitzat aquest procés, tornarem a l’espai de redactat. Ara ja ens sortirà la imatge que volem penjar amb el text. Si la seleccionem, i després cliquem l’opció de linkar que la podem trobar entre el tipus de format de text i el color de la lletra ens permetrà accedir a la web on trobarem la imatge.
Un cop finalitzat aquest llarg procés que a la vegada és ràpid de realitzar hem de posar-li un títol a la nova entrada. Ara sí que finalment podrem publicar el missatge o guardar-lo com a esborrany.
2.Com penjar un vídeo
Aquest apartat l’acabaré breument quan resolgui els petits dubtes que tinc.
3.Com etiquetar bé l’entrada que hem de publicar
Un cop estigui tot enllestit per pujar la nova publicació és important dedicar-li trenta segons més a l’assumpte, no costa res. Ara us explicaré com hem après a etiquetar.
Si ens hi fixem, a la part inferior del gran espai on hi hem escrit tot el text on hem explicat quelcom referit a la imatge, al vídeo,... ens hi trobem un requadre que al seu costat esquerra hi posa: Etiquetes per a aquesta entrada i allà hi escriurem el que vulguem per poder identificar a quina assignatura o mòdul pertany. Per exemple el vídeo que hem penjat avui a la classe de Gestió de la informació i TIC l’he etiquetat així: Gestió de la informació i TIC, Pràctiques, vídeo. És important que cada grup estigui separat per una coma del seu subgrup.
I avui, ho deixo aquí, crec que he fet un bon resum de la classe d’avui de gestió de la informació i TIC.
Un video d'Edu3.cat!
Aquesta és la pràctica per aprendre a publicar un video.
L'Edu3.cat ha estat una bona eina per triar un video adecuat a la informació que volia triar.
També he après a saber insertar un enllaç a sobre de la imatge.
Primera publicació amb una imatge.
CLARA
dijous, 17 de setembre del 2009
Primeres bones sensacions
Bon dia de dijous universitari, el primer! Inicio el Blog del portafoli presentant-me. Em dic Clara, tinc 18 anys i sóc estudiant de primer curs del Grau en Educació Primària que s’imparteix a Blanquerna-URL. Encara que només hàgim fet dues classes i que no ens coneixem gaire, la meva primera sensació en aquesta nova etapa d’estudiant és molt bona i molt positiva. Diuen que les primeres sensacions sempre conten molt i això m’entusiasma!
CLARA